Κτήριο Γραφείων Πανεπιστημίου & Αμερικής

 

Αθήνα

Αντικείμενο

:

Αποξήλωση, ενίσχυση και πλήρης ανακατασκευή 

Αρχιτεκτονική μελέτη

:

MP Architects

Αρχιτέκτων

:

Μαρία Παρασκευοπούλου

Μελέτη φωτισμού

:

IFI

Στατική μελέτη

:

Νίκος Τσαλαμάτας

Ηλεκτρολογική μελέτη

:

Διονύσης Κοσμίδης-  Ηλίας Καραγιάννης και ΣΙΑ ΕΕ

Μηχανολογική μελέτη

:

Πέτρος Κασώτης – ENICON

Διάρκεια

:

Ιούλιος  2019 – Aπρίλιος 2020

Προϋπολογισμός

:

1.000.000,00 €

Στην γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής η CMG ανέλαβε και εκτέλεσε πλήρη ανακατασκευή  των δυο τελευταίων ορόφων επιφάνειας  1000m2 και του δώματος πολυώροφου κτηρίου (του υπάρχοντος κτηρίου από το 1955) σε γραφειακούς χώρους.

Αποξηλώθηκαν όλα τα μηχανολογικά και οικοδομικά στοιχεία της υπάρχουσας  κατασκευής (floor to ceiling).

Ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτηρίου με οπλισμένο επίχρισμα και κατασκευάστηκε νέα μεταλλική κατασκευή στο δώμα.

Δημιουργήθηκε νέο εσωτερικό κλιμακοστάσιο και κατασκευάστηκαν δύο ανελκυστήρες εσωτερικά τριών στάσεων και εξωτερικά δύο στάσεων για απευθείας πρόσβαση στο δώμα από την εταιρεία Kleemann. Έγιναν νέες ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις και νέο σύστημα κλιματισμού – αερισμού με σύστημα Daikin. Το φωτισμό μελέτησε και υλοποίησε η εταιρεία Ifi  με έλεγχο συστήματος Knx. Οι ψευδοροφές είναι Heart Felt της εταιρείας Hunter Douglas και Barrisol.

Τα εσωτερικά γυάλινα χωρίσματα είναι της εταιρείας Estel.Η εσωτερική δόμηση έγινε με συστήματα Knauf.

Τα εσωτερικά κουφώματα  με κρυφά κασώματα είναι της εταιρείας Portareto από την Kετε ΑΕ.

Τα εξωτερικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι Exalco.

 Η εξωτερική θερμομόνωση με σύστημα Sto και οι μονώσεις δώματος με Fibran (πετροβάμβακας) Dow (εξηλασμένη πολυστερίνη) και Sika (ασφαλτόπανο).

Για την ενίσχυση της ηχομόνωσης χρησιμοποιήθηκαν φύλλα πολυαιθυλενίου της Alphacoustic. Τα δάπεδα είναι  ξύλινα της εταιρείας  Haro , από γρανίτη της Porcelaingres, από μάρμαρο της εταιρείας Petra Antiqua και από πλακίδια μοκέτας της εταιρείας Fletco. Η εξωτερική επιφάνεια του δώματος διαστρώθηκε με Terrazzo της εταιρείας Agglotech. Χρησιμοποιήθηκαν επενδύσεις στους χώρους υποδοχής με βιομηχανικό γρανίτη της εταιρείας  Fiandre και από βρύα της εταιρείας Verde Profilo (Mosswall). Τα χωρίσματα στα μπάνια είναι Soema και τα είδη υγιεινής και αξεσουάρ των εταιρειών Azzurra, Hafro, Vema,Graff.

Ιδιαίτερη δυσκολία στην αποξήλωση και τη κατασκευή πρόσθεσε η θέση του έργου που προϋπέθετε η απομάκρυνση και προσκόμιση όλων των υλικών να γίνεται τις μεταμεσονύκτιες ώρες με το κλείσιμο της οδού Αμερικής για τη χρήση γερανού και φορτηγών.

SHARE THIS